VälmåendeCirkeln

7 september 2022

Vad behöver man för att må bra?

Häng med på en upptäcktsresa kring temat psykisk välbefinnande. VälmåendeCirkeln är en gratis studiecirkel för dig som är nyfiken på olika sätt att öka din energi, minska din stress och finna mening och motivation i livet. Vi vänder oss till dig som är 18-35 år, har erfarenhet av psykisk ohälsa och har påbörjat din återhämtning.

Vi utgår från ett helhetsperspektiv och utforskar hur livspusslets olika bitar kan bidra till vårt välmående. Det kan handla om det praktiska och vardagliga: till exempel hur kostsömn och motion påverkar oss. Eller hur mindfulness och naturupplevelser kan bidra till vårt välbefinnande. Vi diskuterar även de lite större frågorna: kan olika teorier och kulturella perspektiv inspirera oss på vägen till mer harmonimening och motivation i livet?

Om det låter intressant, kan du anmäla dig på vuxenskolans websida här:

ANMÄL DIG HÄR

Mer om VälmåendeCirkeln

VälmåendeCirkeln är ett program med workshops i studiecirkelanda. Vi utgår ifrån lättsmält informations­material, såsom TED-talks, artiklar och korta presentationer kring varierande ämnen. Men det viktigaste är att utforska tillsammans, diskutera, dela erfarenheter och lära oss av varandra.

Vi tror på din nyfikenhet och din drivkraft att ta små steg framåt. Vår målsättning är att ge dig förtroende för din egen förmåga att söka kunskap och utvärdera vad som fungerar för dig. Det är högt i tak och inget är rätt eller fel – det handlar om att upptäcka vad just du kan behöva för att du ska må bra.

Din delaktighet är viktig och det finns gott om utrymme att påverka vilka ämnen vi utforskar. VälmåendeCirkeln ska vara ett levande program som utvecklas och anpassas utifrån deltagarnas intressen.

VälmåendeCirkeln anordnas av BRiU (Brukarrevisionsbyrån i Uppsala), i samarbete med Vuxenskolan, och är en del av ett nytt initiativ som vänder sig till unga vuxna med psykisk ohälsa. Studiecirkelledaren har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och har bl.a. studerat psykologi och dialog- och samtalsteknik på högre nivå.

Kort och gott om VälmåendeCirkeln:

● När: Måndagar kl 15-17. Start 6 mars. 10 träffar.
Om man missar startdatum så kan man kan komma in i gruppen vid träff två eller tre.

● Var: BRiU:s kontor (BRiU delar kontor med Initcia och Hjärnkoll), Kungsgatan 70D, Uppsala

● För frågor och anmälan kontakta suzana.valentine@briu.se eller Anna-Maria Lundberg, SV Uppsala län, 018-10 23 86, anna-maria.lundberg@sv.se

Vem: För dig mellan 18-35, som har erfarenhet av psykisk ohälsa och har påbörjat din återhämtning.
Du tar med dig din nyfikenhet. Vår målsättning är att ge dig förtroende för din egen förmåga att upptäcka vad du behöver för att du ska må bra.

Ett levande program som utvecklas efter deltagarnas intresse. Vi inleder med frågeställningen “Vad behöver man för att må bra?”
Workshopsteman kan till exempel inkludera: bryta vanor, kost, sömn, motion, bryta ensamhet, mindfulness & meditation, naturupplevelser, mening och motivation.

Varje träff är 2 x 45 minuter lång, med en kvarts paus i mitten.

Om du har frågor och vill ha mer information, eller vill anmäla dig, kan du mejla suzana.valentine@briu.se eller ringa 0702856024.

Enklast är att anmäl sig via vuxenskolans hemsida.

Välkommen! Det är gratis och vi bjuder på fika!

ANMÄL DIG HÄR