Studiecirkel i matlagning

4 mars 2024

Vegetarisk söndagsmiddag och matlådor att ta hem

Innehåll:
Vi lagar vegetarisk mat från grunden som räcker till matlådor att ta med hem. För alla som vill
stanna kvar och äta tillsammans dukar vi upp ett bord i caféet, tänder brasa och ljus för en
lite festligare söndagsmiddag.

Studiecirkeln vill ge inspiration, kunskap och motivation att laga mat från grunden, även till ett
större antal/storkok. Men framför allt är det ett tillfälle att göra matlagning till ett gemensamt
nöje utan stress och prestige.

Omfattning:
Vi träffas fem söndagar kl. 16.00-18.30: 10/3, 17/3, 24/3, 31/3 (påskdagen) och 7/4
(Du väljer själv om du vill stanna kvar och äta middag tillsammans).

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Kostnad:
Du betalar för ingredienserna som är 15-30kr portionen. Tag med egna matlådor.

Matpreferenser:
Vi lagar i grunden vegetariskt (lacto-ovo) = vegetabilisk mat med mejeriprodukter och ägg. Men så långt det är möjligt kan vi anpassa recept utifrån gruppens- eller individuella önskemål. Till exempel veganskt/laktosfritt.

Ledare:
Cecilia Hvarfner (tidigare lunchkock på aktivitetshuset Verkstan).

Adress: På Aktivitetshuset Verkstan på Alsikegatan 6 i Uppsala
Dag och tid: Söndagar kl.16.00-18.30
Antal tillfällen: Fem tillfällen. Du kan välja att vara med alla gånger eller de gånger du vill.
10/3,17/3,24/3,31/3 (påskdagen),7/4)
Anmälan: Mejla till info@briu.se
Kostnad:  Studiecirkeln är kostnadsfri. Du betalar för ingredienserna som är 15-30kr portionen. Tag
med egna matlådor.

Varmt välkommen!